عوامل جلب رزق
عوامل جلب رزق
عواملی هستند که باعث افزایش رزق می شوند:
1️⃣ کار و تلاش
🔹 اولین عاملی که تاثیر آن در جلب روزی پیداست کار و تلاش و استفاده از زور بازو است. اما مهم این است که بدانیم میزان تاثیرگذاری تلاش انسان در جلب روزی، چقدر است؟
🔹 واقعیت آن است که «انسان»، همه کاره جهان خلقت نیست و همه چیز به هوش و تلاش او بستگی ندارد. و از میان عوامل و اسباب بی شماری که در نظام اسباب و مسببی جهان در کاراند، «هوش و تلاش» انسان جزیی از آن به شمار میرود.
🔹 در فرهنگ قرآن، قارون، نماینده انسان متکبری است که مال و ثروت خود را، حاصل فکر و تلاش خود میداند و از کارگردان هستی غفلت میورزد.
🍃کسب را همچون زراعت دان عمو!
تا نکاری دخل نبود آن تو🍃
2️⃣ ازدواج
🔸 در آیه ۳۲ سوره نور خداوند وعده داده است که «زوجهای فقیر» را از فقر نجات خواهد داد. در واقع به آنان توصیه نموده است که شما به جای آن که به «فقر و نداری خود» توجه کنید و از ازدواج دست بشویید، به «فضل و دارایی خداوند» بیندیشید و به سوی ازدواج حرکت کنید و بدانید که فقر وعده شیطانی است.
🔸 درباره آیه فوق، روایاتی وارد شده است که کسانی را که بدلیل فقر و نداری از ازدواج خودداری میکنند، به « سوء ظن داشتن به خداوند» متهم کرده و آنان را سرزنش نمودهاند: «امام صادق (ع): کسی که از ترس فقر ازدواج نکند، به خداوند عزوجل گمان بد برده است، زیرا که خداوند میفرماید: اگر فقیر هستند، خداوند از فضل خود آنان را بی نیاز میکند.»
3️⃣ توبه و استغفار
🔹 توسعه رزق و روزی نوعی تشویق مادی است که خداوند برای کسانی که از کژ راهه بازگشته و دست از چرب و شیرین گناه بر نمیدارند، در نظر گرفته است.
🔹 «و لو ان اهل القری آمنوا و اتقوا لفتحنا علیهم برکات من السماء و الارض و لکن کذبوا فاخذناهم بما کانوا یکسبون.» [اعراف/۹۶] و اگر اهل شهرها و آبادیها ایمان میآوردند و تقوا پیشه میکردند، برکات آسمان و زمین را بر آنها میگشودیم، ولی (آنها حق را) تکذیب کردند، ما هم آنان را به کیفر اعمالشان مجازات کردیم.
4️⃣ صدقه
🔸 بسیاری از اوقات، آنچه چشم سر میبیند، بر خلاف چیزی است که چشم دل مشاهده میکند و آنچه «بصر» مطابق آن قضاوت میکند، «بصیرت» بر خلاف آن حکم میکند.
🔸 در منطق قرآن ربا، موجب از بین رفتن برکت مال میشود و زندگی که بر ربا استوار است سرابی بیش نیست، اما صدقه موجب افزایش روزی و برکت زندگی میباشد:
«یمحق الله الربا و یربی الصدقات؛ [بقره/۲۷۶] خداوند ربا را نابود میکند و صدقات را افزایش میدهد.» زیرا صدقه دادن ـ در واقع ـ معامله با خداست.